Friday, November 6, 2009

Sejadah Solat....

Last week kecoh cite psl ni kan... dalam berita pun asyik cite ni je.. memula dengar cite ni..org mcm.. seram gakkan... tapi bila dah byk sgt org rs mcm "buat sendiri je ni"... Wallahualam...

Tapi bila semlm my fren ym bgtau dia mengalaminya mlm kelmarin (ari rabu)... biar betul... dia pun mcm org gak, tak caya bila tgk berita psl cite sejadah ni..org ni beria nak dgr cite skali tergantung sebab bos dia ada depan dia... gilaaa, bos duk depan dia, pastu nak suh layan ym org plak..he..he.. so org dgr sabarnya menunggu.. walau diselubungi misteri..cehh...

Malam, org sms dia..takkan org nak tgu next week br dgr cite dia kan.. yela arini dah tentu dia cuti (trg kan cuti jumaat), tgh org solat dia called..biasala PA danish ai la yg jawab...tapi PA ni yg tak reti buat keje.. he..he.. she called again ms tu org dah siap solat, bolehla cakap...

Dia cite.. ari kejadian tu, ms kat opis lg badan dia jd penat sgt..penat sgt2... hubby dia o/station, so nak tak nak kena gakla layan anak2... tapi dia bgtau anak dia yg sulung, yg dia nak rehat kejap.. pastu dia bgn solat, makan bagai... pastu dia tido balik dgn baby dia.. yg abang tu duk layan tv kat luar, ntah pukul brp anak dia nak susu.. dia bgtau dia tak larat nak bgn... tak lama dia rs kesian plak kat anak dia..dah la biar dia duk sorg2 tgk tv kan...lgpun ms tu dia duk dgr bunyi krok krek2..dia igt anak dia nak ambik laptop dia.. tu yg dia bgn...skali dia nampak sejadah jd mcm tu kat pintu..terus dia bgn, ambik sejadah tu dia kebas2 sejadah tu... wow..scary gila... ms tu dia tak rs apa2...bila dia call hubby dia cite..brla dia rs seram...

Esoknya kat rumah mak dia (dia dah tak berani nak blk rumah dah) dia cubala buat sejadah mcm dia tgk tu..kut anak dia yg buatkan ke..tapi mmg tak boleh jadi mcm tu... Wallahualam...
tapi ikut cite dia kat rumah dia mmg ada yg ngusik2 ni.. kdg sembunyi berus gigi la..botol susu anak dia.. yg scary kan lg..kdg2 dgr anak dia bercakap..bila ty abg ckp dgn sape.. dia ckp..abg main dgn kwn abg... tapi tabik springla kat my fren ni...masih berani duk rumah tu..kalau org tak dah..org ni penakut... so..jgn biar hidup diselubungi misteri.... heh..heh...


* gamba tu bukan gamba my fren yang ambik tp gamba org google..mana sempat ambik gamba...

4 comments:

yatie said...

mungkin kekadang jin yang dok kat rumah kite nak main-main ngan kite.... bukan hantu selalu jin

mannira said...

a'aa betulla..dia pun ckp rumah dia ada jin...

buaya said...

salam ziarah

dijemput jd follower k

http://www.buaya-merah.blogspot.com

mamawana said...

Hi...Salam blogging.. Ada jenis kualiti kain sejadah yg boleh di bentuk2 begitu. Cuba try. Mama dah cuba buat, elok comel jer ngadap kiblat. Sampai org yg nampak nak demam2....Heee... so, Mama cepat2 ngaku, mama yg buat sejadah gitu sebab sibuk satu Msia ckp sejadah berdiri lah duduklah...mama try ajer...boleh pun.... jgn marer....