Friday, May 29, 2009

Siapa yang patut disalahkan....

Pagi td org bgn lambat...tak tau mcmana hp tu boleh lewat sejam...dah terbangun tengok jam kul 5.05....ala awal lg..pejam balik..pastu t'jaga tengok jam kul 6.10..aikk dah kena bgn ni..tapi bila tgk kat luar..nape kul 6 dah cerah...alamak kul 7.10 rupanya...jam penipu...org dah siap2 mandi.. kejutkan danish.. dia mcm biasa la.. nak nangis2 dulu... bgn la ibu dah lambat ni... dtg blk nak kejut dia, tgk dia dah berdiri, tgk tilam dah basah...ala...dah tau nak kencing ..bangunla...nak tgu dah basah baru nak bgn...tarik tgn dia masuk bilik air, buka pampers dia..sekali perasan yang pampers dia terbalik...patutla..air kencing dia tak serap...ni kes semlm la..dia pakai pampers sendiri (pants)..pastu org bela balik pun..ntahla...rs mcm dah betul... sekarang sape yg patut di salahkan...ada hantu ke kat rumah org..yg lewatkan jam org...ada hantu ke kat rumah org yg bg danish pakai pampers terbalik... dah lambat makin lambatla kan...mana nak kena jirus tilam lagi..aduiyai... tapi kuar rumah kul 8 dgn kuar rumah kul 7.30..sama je org sampai opis sharp kul 8.30... so tak yah marah sape2..duk diam2...ha..ha...

Thursday, May 28, 2009

Happy 7th Anniversary

HAPPY 7th ANNIVERSARY

Remember the first flush of love

that drew we powerfully together?

It still feeds the unassailable bond

that makes our marriage so secure.

Remember all the qualites about each other

we found so endearing?

They are still there,

and new ones create sweet surprises.

Remember thinking that this love

would last forever?

Our love has strengthened and grown

into eternal affection and admiration.

Years from now, we'll look back

at this anniversary

and realize we love each other

more than ever.


Happy Anniversary!

Another year to create

precious memories together.

Another year to discover

new things to enjoy about each other.

Another year to build

a life rich in love and laughter.

Another year to strengthen

a marriage that defines "forever."

Happy Anniversary!

Hopes our marriage will last forever and ever...... aminnnnn.....

macam best je kan.. kalau nak flashback mula2 kenal..ha...ha.. tengok la..nanti2...

Wednesday, May 27, 2009

birthday eve...


Sepatutnya n3 ni kuar dulu.. tapi dah terbuat n3 PD tu dulu...proceed jela.. ari jumaat blk keje..

org: bang g jusco jom...(jusco kat rumah org cheras selatan)
hubby: nak cari apa?
org: nak cr pampers danish, danish dah tak leh dah pakai pampers size xl tu..pg2 je kalau nangis2..terus melimpah2 kencing dia..
hubby : ok



bila dah beli pampers, payah jugak nak cari yg size xxl...pastu murah...last2 kira2 punya kira ambik mamypoko pants (byk jenis..tp ambik yg murah je)


org: nak mkn kat mana ni??
hubby: mkn pizza hut nak??
org: jom

mcm biasala..yg order nya orgla...hubby dia followwwwww je..... dia jenis yg tak kisah... mmg senang sgt dgn dia.. tak cerewet.. kalau sedap, dia mkn byk.. kalau tak sedap dia mkn la takat2 dia boleh makan.. gitula.. sebenarnya... syukurla dpt dia.. org order...ala lupa plak nama apa...tapi yg latest nyer promotion ada udang tu...serious lupo... pastu org ambik kid nyer meal untuk danish.. tapi yg bedal kita org jugak... ambik bolognese meatball... pastu tambah our fav dish...salad... best gak pizza tu cuma..yg hanginnya kita org kat 1/2 jam tgu..boleh plak..sama dpt org br je sampai...pastu semua mkanan kena tanya... mushroom sopu..kena ambik sendiri ke??? sakitnya ati..dik sudu???tisu??? org ingat nak sound je..sebab lembap kan.. tapi sebab hubby yg g bayar..malas la plak org nak bising2... lgpun ms hubby g bayar org tgh duk layan danish mkn lg..




dah tgl separuh barula igt nak snap...lupo...lapa..sebenarnya...mau tak lapa kat 1/2 jam tgu... mujur danish nyanyi... beyou you (happy bithday versi danish)..ha..ha...

The Legend Water Chalet

Aritu ada bgtau tak sabar nak g sini kan....so ni citenya..he..he...

duk baca2 dalam forum.. skali ada terbaca pasal
The Legend Water Chalet , actually dah lama teringin nak duk avilion.. tapi rsnya tak mampu.. walaupun mampu.. takdela nak bazirkan duit ke situkan... senang ckp tak mampu jela..he..he.. so decided nak g duk sini... ok la untuk kami bertiga.. agak2 kalau nak g ramai2 (berfamily2) bolehla cari apartment yang 2 bilik ke.. 3 bilik ke... lepas ni dah tau dah cari yg murah kat mana..kena cari yg own by person bukan by mgmt of the hotel... kira jela untuk water chalet ni... dah dekat nak g, tertengok website dia (mak aii..aku bayar 1/2 of the price).




So gerakla kami di pagi sabtu (kebetulan orgnya b'day, sebenarnya saje pilih tarikh ni..rangkum skali dgn anniversary...ha..ha..) dah owner cakap..boleh check in kul 10 pagi, kami pun gerak awalla...singgah breakfast..beli makanan sikit, untuk lapik perut manatau payah nak cari kedai makan ke...sampai situ pukul 11 ++, dgn tak tapau lunch kita org terus msk bilik...maklum je dgn cuaca sekrg ni...aduihla..dahla org ni mmg puteri lilin ya..org mmg tak suka panas sebenarnya.. org lagi prefer tempat sejuk mcm cameron highland... genting highland.. london ke.. wakaka...
so lepak je dalam bilik..danish excited..ms buka pintu dia siap bg salam..dlm perjalanan tanya dia,


org: danish nak g mana ni...
danish: umah atok..(ko kan kalau pakai smart sikit umah atokla kan)
org: ye ke nak balik umah atok
danish: umah atok...


skali..ntah rumah sape kita g kan..ha..ha...dia explore setiap sudut..mula2 masuk jumpa toilet.. kat situ ada glass yg can see thru' (ms kita org sampai air tgh surut so tak nampak air pun)... danish punyala elak la lalu atas gelas tu kelakar plak, dia takut dia terjatuh..masa nak balik barula dia berani nak pijak glass tu..ha..ha.. (danish.. ibu pun takut gak.. jgn bgtau org tau...)
disebabkan terlalu panas..berbahang..kita org skip lunch sebab dah malas nak kuar... nasib la beli roti..danish makan roti..je.. suh danish take a nap..lepas asar baru kita org g cari makan.. masa tu dah lapa tahap gaban dah..yela ms breakfast, org mkn maggi grg, hubby maggi soup...danish je mkn ns lemak.. tu yg dia ok je.. pastu bantai lg roti sampai habis... sebab tu dia menten jek...

cari punya cari, jumpa la tempat nak makan..apa ekk nama tpt ni..atas sikit dr avillion kalau dr seremban. belah kiri pantai..ramai yg lepak situ..belah kanan, ada pasar mlm..parked & nampak la tpt mkn..konon nak mknla sedap sikit..ms tu kul 5.30 ptg...masuk la one kedai...sekali dia org ckp tak buka lg..kul 6 baru buka...ni la org melayu kan (aku pun org melayu)..bukanla lama sgt bezanya kul 5.30 tu dgn kul 6....ko tima kami pun gedebuk gedebak sempatla kul 6..dah tak nak duit kita org..tak pela..menapakla kami ke depan sikit...ada lagi stall kat depan nun..ada bangi kopitiam..ada satay kajang (tetiba lupa nama satay yg famous kat kajang tu)...depan sikit nampak mcm ramai org..teliti nyer teliti..ooo ayam bakar.. menarik gaks tu kalau kita org tak lapar nasi... tp disebabkan kami kena cari ns..so makan jela kat bangi kopitiam tu walau, ns ayam dia tak memberangsangkan sgt.. dah lapa mkn jela.. satay pun kita org order sebab danish suka mkn satay..mkn la kami bertiga...dah selesai mkn...

konon nak bawa danish g pantai...kut2 dia nak main air...tapi panasnya menyucuk2 (uisshhh org tak tahan tul...) lgpun danish tgh flu..so tgk jela (nasib danish ngikut je).. pastu org ajak danish balik... rupanya psl org berjalan atas pasir pantaila.. org semlman tak leh tido... kaki org jd lenguh2 (nyut2 berdenyut2)... betul.. mmg org tak leh tido langsung... mana tetiba je org terigt org tido atas air laut..tetiba je org rs seram...dasar penakut... tapi kan seigt org...org mmg ginila..kalau tido kat hotel.. org mmg tak leh tido sgt..nape yek... sejuk ekon ke..tak leh psg ekonla kat rumah...

So org decide ajak danish g pasar mlm...hubby kata kat kl pun ada pasar mlm...ha..ha.. dah tu... sebab kita org kan td lunch dgn dinner skali mlm nanti mesti cepat lapar... so carila apa yg patut.. org igt nak cr baju untuk danish... org bawa baju danish sikit je.. ntah apa plak kena danish ni, asyik bocor je keje nya..naik hangin jugaklakan...bila ty nak kencing tak..dia ckp tak nak... bl tgk seluar dah basah sikit....geram betulla...ari tu je brp helai tukar seluar...dgn seluar yg br beli tu skali basah gak... jom la balik bilik danish oooiii...

knowing hubby nyer perangai..


org : bang nak beli apa untuk mlm ni..mesti malas nak kuar dah ni..kita mkn awal td, dah tentu nanti lapa..
hubby : ikut je (dia suka je bebel..suka pk remeh2..ha..kalau bukan pompuan ni yg pk remeh2 ni..mau kebulur ok mlm tu..kalau harap org laki2 yg suka pk yg berat2)


pastu dia tu bukan pemakan sgt..so org beli takat2 org nak mkn je..selalu gitula... org beli kebab 2, pastu org beli murtabak sebiji.. dah cukup... lgpun nak beli laksa ke hape ke..mana ada mangkuk2...sekali bila mlm

hubby: apa lg yg ma beli
org: tu jela..
hubby: nape tak beli byk2
org : td org tanya susah no nak ckp...kalau org beli byk2..ckp membazir... cukupla..esok plak kita makan.. org kopek pelam nak??
hubby: boleh la

tak tunjuk pun dia ada swimming pool..kalau tunjuk kat dia mesti dia nak terjun...dah dia selsema..jdla..duk dlm jakuzi ni je.... tu pun dia dah happy....

pandai plak ko lapakan..he..he... mlm tu mcm org ckp.. org tak leh tido..brp kali org bangun duduk...nak buka tv takut gangu org lain nak tido, lg pun boleh plak org t'tgl teropong..takkan mlm2 buta nak pakai lens lg... so ku cuba pejamkan mata..kejap2 org bgn slow kan ekon..bila dah rs gigil...bgn lg tutp ekon..pastu bl rs2 danish dah peluh2 plak...panas plak...bgn plak on ekon.. mmg tak leh tidola,sakit kakinya...tak igt plak..ada air panas dlm toilet kalau tak org rendam je kaki dlm air panas..brla best... esok awal2 org dah bgn..yela dah tak leh nak tido...

hubby: siap2la..
org: nak balik dah ke...
hubby: dah takkan nak memerap dlm ni je...


siapkan danish...pack brg2..kul 10 keluar..call owner..dia pun terkejut nape nak kuar awal sgt...sebab check out kul 2..kut lewat kan lg pun boleh...hubby kononnya nak ajak g melaka rupanya..bila call ina adik dia..dia org ada kat kg..so balik jela kl...sebab kita org tak lalu tol..kita org lalu jalan lama..so apalg..org ajak hubby g bagan lalang..saje nak tgk tempat... g lunch kat situ... pastu terus balik.. danish pun mcm tak larat je..nak demam agaknya..selsema..dia bawa diri dia duk je kat belakang...tido...sampai CP g klinik..dulu..pastu org decide ajak hubby g mengurut sebab org dah tak tahan sakit sgt kaki org ni...alhamdulillah..kaki org dah ok...
nak kata best..biasa2 jela... rsnya sebab panas sgt cuaca...org tak comfortable..best lepak je dlm bilik...

Saturday, May 23, 2009

Happy Birthday To me...


HAPPY BIRTHDAY, HAPPY BIRTHDAY..HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!

36 tahun yg lepas, lahirla seorg putri yang comel (ha..ha..comel ke...) pada pukul 4 ptg..tahun ni je org ingat sikit umur..lepas beranak danish dah lupa umur..boley...

Moga diberi kesihatan yang baik, diberikan rezeki yg mencurah2...keluarga yg bahgia dunia dan akhirat... aminn...

TQ la pd yg wish, yg wish advance pun ada...TQ TQ TQ, danish mesti tak pandai lg nak wish, yg dia pandai nyanyi beday to anish... semua b'day org lain..dia akan nyanyi b'day dia...he..he..

Selama 36 tahun hidup, byk suka duka org tempuhi...sebenarnya byk yg pahit..tp tak de yg tau selain dr yg amat2 rapat...kadang2 kita tak leh nak simpan sorg2 kan...Moga..yg pahit tu tak akan kembali lagi...


Kadang2 bila sorg2 terigt2 kenangan lama2..masa sekolah..dulu masa sekolah pernah dgr org kata, saat paling indah zaman belaja..memang betul..mmg seronok je kan....tetiba terigt masa belaja kat Perlis dulu..

Kebetulan 23 may tu last paper untuk sem tu, tak de sorg pun dr member2 kamcing yg wish.. yg memalukan.. org ni jenis.. kalau last dgr lagu tu..l agu tu la org akan nyanyi.. kebetulan the day b4 org dgr lg happy b'day dr new kids on the block ( favourite org ni dulu ni..siap gambar jordan tu org buh kat kulit buku..ha..ha..anak sape la ni kan) so org nyanyi2 kecil lagu tu jela.. tak de la niat nak suh kwn2 wish pun.. rupa2nya kwn2 plan jgn sape2 wish... mmg la tau, kita org hbs paper nak g celebrate kat pekan Kangar... tp tak tau pun dia org nak surprise... mmg sorg pun tak de yg wish... bl tepon parents pun dia org wish.. balik cite kat kwn2 dia org diamkan je... bila dah hbs paper.. ptg tu siap2 nak kuar.. semua dlm 11 org, naik van nak kuar.. dlm van tu semua pakat nyanyi... ha..ha..apalg.. drama la..siap nangis2 lg..rupanya kwn2 pun dah tak larat nak tahan dah.. dia org punya gelak bl igt org nyanyi untuk diri sendiri..kurang asam kan...wat malu.. je.. mmg org igtla peristiwa ni, sampai bila2...(skang dah tak de sape2 yg nak buat surprise)

Ntahla lately org tetiba terigt kwn2 lama...kwn2 sekolah...kwn2 pra.. kwn2 ITM... they always in my heart... miss u all a lot...walau ntah bila kita akan jumpa semula.....syahdu2 plak... isshh kalau cite kisah lama2 ni kan agak2 nya byk n3 kan.. nanti2la.. kalau ada masa yg sesuai...org buat n3 lain plak..tapi sebenarnya byk yg dah lupo...


TQ for the wishes...luv u all and miss u all very much... mmmuuaahhh.....

Thursday, May 21, 2009

AF dah habis...

Tadi tolong ju, bluetooth video ain menari menuju puncak... tapi ju tak berjaya nak upload dlm blog agaknya besar file tu.. terigtla jugak ada video danish menari menujuk puncak.. rupanya budak2 sama je pesennya... tapi part yg tgn tu danish tak pandai buat tgn af7 tu... 7 terbalik tu.. kalau dia buat.. dia hanya buka jari kelingking..kira jdla bg dia..wakaka... kalau dia tgk budak2 AF tu.. dia tak tau nama.. tapi dia akan ckp bu... ya bu... maknanya.. fantasia bu... heh..heh.. so tengokla.. ya video2 ni...

video

video

Nak gak komen ni..he..he..final AF tak bestla...sebab lagu2 baru tu tak menangkap telinga satu.. lagu yg lama tu bagi la..yg best2...yg paling best masa Af tu ialah persembahan STACY..mmenag tak kelip mata memandang... lagi satu (ni pasal AIM plak) masa AIM bersiaran...tak leh tgk on the way blk kg..dgr kut RADIO je..org ckp..best..so nak sgt tgk ulangan ke what ever la..kalau sapa yg tau sila bgtau ya...

Wednesday, May 20, 2009

Danish solat....

Semalam sampai rumah, elok2 je azan maghrib berkumandang...danish dengar je org azan terus dia cakap...

danish: nak ayang bu...
org: danish nak solat..kena mandi dulu...
danish: bu andi bu...
org: jom..buka baju dulu...danish mandi sendiri ya...
danish: andi bu...bu yuh... (mandi dgn ibu..ibu jirus)

danish tak pandai sgt buat ayat kalau dia cakap..pandai2 la ko sambungkan ayat dia...ha..ha... dah siap mandi..pakai baju..bentangkan sejadah untuk dia..tetiba dia nak..surah yassin...org tak nak bgla kan..dia mana reti..kut dia pijak ke..tapi dia nak jugak...org tak tau dia nak buat apa..org siap pesan..jgn pijak tau tak baik...ms tu org dah nak masuk mandi...org tutup pintu..org buka pintu kecik2 org intai..apa dia buat...rupanya dia ambik surah yassin tu dia buh tepi sejadah..mesti dia tgk nenek (babysitter) dia selalu buat..org pun apalagi..kuar balik..cari hp..nak ambik gambar... so ni la hasilnya...he..he..sejuk perut ibu danish...


yang ni konon dia dah habis baca..pastu dia cium surah tu..pastu dia buh kat dada ala yg biasa kita buat bila hbs ngaji

yang bestnya kalau dia konon ngaji...memula perasan masa tu dia tgh buka buku dia..sekali dgr dia..mmmmlllaaaah..pastu yg best tu ada ehem2..mcm berdehem..ms tu org dgn hubby tak perasan pun, sebab org igt dia mmg berdehem..kali ke2 dia buat benda yg sama..pastu kita org pecah perut gelak...dia mmg duk ikut org ni...esoknya ty nenek dia..a'aa nenek dia ckp mmg ari2 duk ngaji...patutla..(nampak no..ibu dia tak pernah ngaji...bukan tak pernah tapi jarang2, ngaji kat opis je..ada org dgr..kat rumah tak konfiden lg nak baca sorg2) siap ada..ehem2...semlm sempatla rakam video tu yg konon dia ngaji..tp part berdehem tu tak dela..plak...

video

Blog

Org ni sebenarnya addicted dgn blog2 sejak 2-3 thn yg lepas...cuma lately je baru ada blog sendiri...he...he... so nak cite la pasal blog yg org suka baca dan mcmana org boleh terjebak dgn blog itu...

1. Redmummy


Org diperkenalkan dgn blog ni dari blog klubkidd and Mrmanager. Memula baca je org dah rs org boleh layan blog redmummy ni...sebab wording dia biasa2 je..ayat kita bercakap ari2.. Sejak dari hari itu org addicted dgn blog redmummy..n3 yg pertama org baca masa tu red cite pasal anta abang kat school, abg warning tak nak kiss2 depan friend dia..wow!!org boleh ingat lg... sekarang ni red nyer blog mmg hebat.. dah ramai yg inspired by her blog..yela....dalam sebulan income utk blog red boleh dapat 20k..siapa sangka...tu namanya rezeki kan (tapi bukan mudah untuk dapat sebanyak itu byk yg kena sacrifies)...moga rezeki kita pun mencurah2 begitu...aminnn...

2. VP

Org ikut kisah VP sejak alam FP lg...ms tu org terbaca komen ntah sape bgtau anak VP dah kembali ke rahmahtullah...gigih org cr FP dia...dapat..baca punya baca..org yg nangis2 sampai bengkak2 mata..semua opismate heran..beriala org ni menangis...dan masa tu org pun baru masuk keje lepas pantang..sifat keibuan yg buat org menangis...sebab org terpk mcmana kalau org yg berada kat tpt tu..uisshhh..betulla..kata org...Allah akan duga pada umat yg mampu tanggung..ehh mcm salah je ayat org ni...lebih kurangla...sampai sekarang org ikut kisah VP sampai dah nak masuk baby ke3... Org suka baca blog VP ni..dia rajin update..ko bukala kul brp mesti ada n3..ko buka pagi ada n3..ko buka tghari ada n3..ko buka sebelum blk ada n3..tapi sejak dia berbadan 2 ni..tak dela mcm gitu..so harap lepas beranak..vp kembali menganas...heh..heh...

3. Ceeramoon

Org tak ingat mcmana org boleh jumpa blog ni..rsnya duk blog hoping..pakai masuk je pastu org tengok nama zanira..ingat my school/roomate..rupanya org lain...tak ingat sejak bila..tapi yg pasti org igt n3 dia masatu dia bgtau nak g jumpa pak we dia..ala si ciput..kat kuantan.. ha..ko.. kira lama mana org follow dia nyer blog...pastu org terhilang dia jap..sebab dia tuka add dia.. pastu org dpt balik sebab baca komen dia kat blog redmummy..lepas tu sampai skang org ikut blog dia..dari anak dara..sampai dia dah kawen...insyallah tak lama lagi akan juga bergelar mummy... aminnn.. masa tu org tak tau pun connection antara VP dgn Ceera.. skali oo dr perut yg sama...so skang semua adik beradik dia, org suka baca blog dia org...sebab dia org ni guna wording yg tak cover baik nyer...wording yg ikhlas...wording yang selamba... lg plak skang ceera dah jd cikgu.. he.. he.. cikgu untuk blog... org yg tak kedekut ilmu ni.. rezeki murah... moga ko nyer nuffnang lg mencanak2... aminnn...

4. kasihaleeya

yg ni pun sama org duk blog hoping blog kawan2 terjumpa blog dia...memula tertarik sebab dia cantik..pastu rajin masak...kagumla..konon...pastu skang ni baca blog dia tak sah kalau ko tak gelak tahap gaban..ok..blog gila tapi kool...kalau ko rs ko moody..cuba2 la..ko masuk blog ni... kalau time dia tengah sengal...ha..ha...best..best... almost the time dia sengal la...seronok baca every n3 dia...


Maaf la ya..ingat nak print screen kan blog dia org tapi tak berjaya..so sesapa rs nak masuk blog dia org, klik je kat nama dia org ya...

Tuesday, May 19, 2009

Trainning aka course aka kursus

Tahun ni akan kerap org g course..semlm adalah untuk kali ke2 org g course untuk tahun ni..1st was HSBT (HSBB) then semlm FTTH.. tak yah la cite pasal training ni ya..cuma org nak cite suka duka g course...untuk evalution di akhir tahun kena complete kan 40hrs..so agak2la kan kalau asyik kursus yg sama namanya..untuk 12 thn ko nak g kursus apa lagi...asyik2 7 habit...perangai ko gitu jugak..ha..ha.. nasib la ada HSBB so ruangan untuk course akan dipenuhkan...ha..ha..tahun lepas tak g sgt MMC ni...

Kalau kena g course..org amat becinta nak g sebab..kawasan tu amat jem..so kena kuar awal.. tau jela..kalau ko nak kena lalu depan plaza pheonix tu..pah tu ko nak kena lalu...segala hazab jem..nak ke Jalan Tun Razak tu...kul 6.45 dah kuar dah (biasanya kul 6.45 tu baru nak solat subuh)...g anta danish dulu...lebih kurang kul 8.05 minit org akan sampai depan phileo avenue tu..so..apa lagi sapedekla dulu dgn hubby..heh..heh..den tau dah kolas mesti sotat kul 9.00.. den tau bonar....elok2 je kul 8.30 org sampai...dalam kelas..tau jela kalau bab technical ni eden lomah sikit...dongar je la...tapi yg bestnya bila tgk agenda..aikk kul 4 dah habis...bestnya...org call dah hubby bgtau..org balik awal....kul 4 kalau ada perubahan org bgtau blk..ha..ha..

bila kelas start..trainer tu ckp dia akan cuba lepaskan b4 kul 3.30..org pun sms hubby org leh blk kul...3.30..heh..heh...suka..suka...bung bang2...tea break..lunch... kalau mkn kat MMC ni tak bestla..tak mcm dulu kan.. tapi kalau training kat Menara ni tgk food best je..sila tuka caterer...tapi okla..dr dpt duit RM5 pastu mkn sendiri..pk sendirila..RM5 dpt mkn apa untuk sehari...

so continue cite kul 2.50..trainer..ckp..dah habis..ha..ha..org terus call hubby...org dah habis ni.. sila dtg ambik...ha..ha..bestkan ada driver ni..bila2 ms je boleh dtg ambik...ha..ha..

tu yg best, bila training..part balik awal tu yg paling best..tapi tak leh la lawan..g training HSBT tu..kul 1.30 dah hbs dah...tapi..opismate yg dpt latest nyer HSBT dia siap2 tulis 1/2 day...ala..bos bukan tau...heh..heh...walau Allah tau...

kalau dapat balik awal..biasanya..org rush nak keluar dr KL secepat mungkin...tak de maknanya org nak g shopping ke hape ke..tau jela..kalau dah sangkut dlm jem..so ambik danish..lepak2 dgn danish kat rumah je..lg best...

so petang semalam melayan danish je...

Friday, May 15, 2009

Cuci...

Mak aaii..kena tag pulak dgn yana...kalau agak2 soalan yg membunuh kepala hotak..tak de la..org nak buat..tapi ni soalan yang boleh la..lagipun..dah tak larat nak pk apa cite org nak update blog..heh..heh..agak2 org jawab soalan ni, ada tak yg dtg umah org tahan2 kencing... tapi org pun tak leh toilet kotor2 ni....pendek kata (siapa pendek ni ekk) toilet melambang kan tuan rumah...betul ke...

1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?
jap nak pk...nak jawapan tipu ikhlas ke...he..he..bilik air rumah org ada 2, satu kat luar..yg ni toilet asal..pastu masa tambah dapur ritu, buat lg satu bilik air...tp org + family + sape2 yg dtg rumah suka guna bilik air yg baru ni (ke org yg suh tetamu guna bilik air baru ni???)...bilik air lama tu..kalau ada org nak dtg brla org basuh beria(sebab tu org pesan kalau nak dtg rumah sila bgtau..kut tak de benda nak hidang sebenarnya sempatla org basuh toilet..gila keji) ehh soalan apa tadi..he..he.. basuh+sental yg beria baru 2 mgu lepas, tapi org tak leh tgk toilet kotor (sebab tu org masuk bilik air tu..elak pakai spek or lens)..org geli...so memang setiap kali ms termenung tu...sempatla menilik..kat mana yg perlu disental...org akan memberus setiap ms..he..he..

2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?
org ikut sempat je...kalau rasa nak senang keje, org curah je clorox..ha..ha..toilet bowl org pakai harpic yg putih tu..yg tu bagus..tak yah ko sental2 sgt..yg harpic hitam tu..konon je bagus..tapi hampeh sebenarnya..kena menyental gak...kalau lantai or dinding..mcm org ckp ikut sempat tp yg 2 mgu lepas tu org guna sabun serbuk je..pastu org bersila..start la menyental...pastu kena make sure org pakai spek la..nak tgk kat mana lg yg t'tgl..he..he..

3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
mcmnila..senang jawab yg ikhlas.la..kan..selagi kaki sedap memijak..selagi tu la lantai tak di mop...tapi tau jela..rumah ada budak kecik..agak2 brp kali sari ko mop lantai...lu pkla sendiri...

4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
kebiasaan masih berada didalam kete....selalunya..sampai dah malam..biasala.. banyak nyinggah jumpa pak cik sedara TESCO, JUSCO ikutla..kat mana pak cik sedara ni ada..ha..ha..tapi lately..sejak..eko no money ni..heh..heh..sampai rumah (kdg2 je awal), kalau nak masak..keluar lauk dulu..skang ni kan musim panas.. so kena make sure b4 mandi tu,kalau nak masak..masak dulu or iron baju dulu..dah mandi solat duduk senyap2 bawah kipas...boleyy...

5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?
apa ekk..kalau tak de danish dah tentu maggi..tp danish ada...biasa dah siap makan kat luar atau beli tapau..kalau dah bosan mkn luar..kdg2 buat bubur nasi mkn dgn telur mata buh kicap..perghh sedap..atau buat mee sup..je..

6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI
untuk org..org minum air masak je..hubby..milo ke kopi old town tu..atau minum je air masak...

7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?
solat isya' dulu, bagi danish pakai pampers dulu, buat susu untuk dia..ajak dia tido sekali..tutup tv semua lampu..kunci semua pintu...skang kena tido awal..kul 10 dah kena masuk tido..sebab tak nak esok dia ngamuk2 tak cukup tido..so far so good..sebelum ni org tensen sesgt kalau kejut dia..dia duk ngamuk2...so dgn org sekali kena tido awal..anak cukup tido..ibu terlebih tido...ha..ha...

8) HARUS JAWAB TAG....
org nak tag sape ekk...sape2 yg nak jawab tagla..boleh tak org nak tag org2 ni...sebab org rs dia org mesti jawab kelaka2..mesti pecah perut...tak paksa ok...

1) ceera
2) Filla
3) sepet
4) VP
5) jujue

Thursday, May 14, 2009

lambat lagi ke...

Tengok gamba pun ati dah meronta2...isshh..lambat lg ke...tunggu.....




Wednesday, May 13, 2009

Doa Ketika Wabak Menular

Moga doa ni dapat membantu kita dari penyakit itu..we hope for the best...amin....


Goreng Pisang Panas

Ma org dah pandai buat goreng pisang..wakaka.....nak msk 36 br reti buat grg pisang boley??? kelaka kan..pjg cite nya kisah org tak pandai buat grg pisang & kodok pisang...org ni anak sulung...biasa anak sulung ni yg pandai msk ke hape kan..sebab org jarang ada kat rumah...(maksudnya..org sekolah asrama..pastu..g belaja kat perlis)so balik cuti..apa2 mama akan suh adik yg buatkan...sebab tu sampai ke tua ni..tak reti2 nak buat..(alasan!!! so sila salahkan ati ya...) pernah buat tapi tak jadi..sebab mama suh buh telur sikit..org buh sebijik..wakaka..lawak kan...pernah teringin nak buat nak beli pisang...mm beli je yg dah siap..senang..nak jd cite baru ni nenek danish(babysitter) bg pisang abu kat 1/2 tandan ada kut...org trg pgl kelat abu..(tak tau psl apa kelat) so org nekad nak buat je pisang goreng sendiri...dgn tebalkan muka ty mama resepi...mama tak de ati (adik) yg bg...so pada sape2 yg mcm org..tak pernah buat nak try...
ni resepi untuk 10 biji pisang...



1 cawan tepung beras
secukup rs kunyit
2 sudu telur
secukup rs garam
air kapur
air

sebatikan..celup pisang goreng dlm minyak panas..yg ni kalau tak reti jugak..mmgla..

pastu..teringin nak mkn grg pisang dgn kicap (jawa style) yg ni org mmg expert..dr dulu lg..part buat kicap..mmg mama serah kat org..ha..ha.. dulu org dibesarkan kat johor...so retila mkn..bila blk trg...buat mcm ni..ajak org mkn..memula semua org pelik..tp bila dah cuba..ha..ha..tak nak berenti...he..he..

so untuk kicapnya...

sebiji bwg putih
2-3 biji cili api
2sdm gula
1 sudu cuka makan
kicap

semua bahan di tumbuk except cuka dgn kicap...dah lumat barula buh cuka..dan kicap...pastu cicah..wah..sedap.....



tapi sampai la ni..org tak reti..buak cok kodok akak jemput pisang aka kodok pisang...memula jumpa mak mertua..org bgtau..org tak reti buat kodok pisang..dia gelak je..he..he...

Tuesday, May 12, 2009

Rumah kat Ukay Perdana dah nak siap

Finaly, rumah kat UP ni hampir siap...rumah ni sepatutnya siap 2005..beli rumah ni b4 kawin lg..masa tu gaji amat ciput sekali... rumah ni je yg termampu... punyala sedih bila rumah ni tak dpt siap pd ms yg ditetapkan.. mana larat nak menyewa kan..for us..menyewa..duk bayar bulan2..at the end..rumah tu bukan milik kita...

So we decided to find another house dan kebetulan ms tu gaji dah dpt beli lg satu rumah..and and found this current hse kat CP...single storey..walau terbeban jugak..but at the end..rumah tu milik kami...

Balik cite psl rumah kat UP ni...kami ada cominuty group email untuk rumah ni..so dari sini org tau update psl rumah kat UP ni....kononya kami nak tgu siap dulu rumah ni then kami nak saman pihak pemaju...tunggu je dpt CF but latest news...dapat surat dr pemaju..."dapat perintah mahkamah bahawa sekiranya rumah dapat disiapkan sebelum nov 2009, pembeli-pembeli semua tidak akan dapat memohon sebarang compensation"

Geram plak rs...org tak dpt surat ni..sebab org tak update latest address kat developer...so one of friend dah ty pada lawyer dia..so kita tgu la..mcmana...harapnya dpt la..sikit at least bolehla.. untuk buat org masuk rumah tu..ye tak??? Devloper tak nak rugi..kita as customer dah tentu pun tak nak rugi..bila projek tu terbengkalai..brp kita rugi???pikir2 la kan..heh..heh..mcmla developer baca blog org...

ni gambar rumah kat UP..from group..


ni la blok rumah org..tp bukan this side, org nyer the other side...


Dengar cite zink2 tu dah di buka..maknanya dah nak siap...hubby ckp nanti dah siap kita pindah sini la ya...mmm..knowing jalan situ pagi2 yg memang hazab..rsnya tak de la nak duduk sini... yela..kalau duk kat CP kul 7.30-7.45 br gerak nak g opis..duk kat UP ni b4 7 dah kena kuar..mmm..tak pela..
pastu hubby ckp..kita duk weekend je..ada ati lg tu nak wat rumah weekend... wakaka... tgkla.. mcmana.. nak jual syg plak kan....hope for the best...

Monday, May 11, 2009

Cite Danish

Dapat adiah apa dari danish sempena mother's day semlm??? mmm..selama ni danish tak pandai sebut ibu..dia akan panggil mmmbu (dah mcm lembu plak dgr..yek...) tak larat nak ajar kita nganga2 la mulut nak suh dia sebut ibu..dia tetapi mmmbu...wakaka...





org : ibu tak nak la..mmbu...
danish: mmbu...
org : i
danish: i
org: bu
danish : bu
org: ha..dah boleh tu...ibu
danish : mmbu..



tensen ok...



pagi sabtu, celik2 je mata dengar danish panggil..ibu..ibu..mmm..bestnya...itu pun dah memadai sebagai adiah....walau awal sehari..heh..heh..so danish dah pandai panggil ibu..tak de dah..mmmbu..





cantik tak???





tengok apa danish buat..ni masa bila ekk..last month rsnya...Hubby duk tido...penat baru balik...danish plak mmg time tido dia....baiknya danish cari tempat yg selesa...hubby plak mmg tak sedar langsung danish tido atas dia..gamba sebagai bukti...








kalau abah kentut terus melambung...wakaka...








lena betul 2 beranak ni tido...


Danish kalau dlm kete dia mmg observe pada kete yg sporty...yg ada spoiler jek..bg dia kete tu cantik...


danish: bah..ete awa... (abah kete lawa)
hubby: yg ni lawa tak (tunjuk kete yg tak de spoiler)
danish: tak awa, tak antik... (tak lawa, tak cantik)
hubby : ha..ha...


kecik2 dah pandaikan..agaknya kalau dpt g F1 melopong agaknya...tak kelip mata...



Happy Birthday Achik

Bulan ni byk wish b'day ya...
Happy birthday ati aka achik from us...nanti danish nyanyi untuk achik ya...moga diberikan kesihatan yg baik, di beri rezeki yg mencurah2... diberikan kebahagian..dgn kehadiran damia..lengkapla hidup..cuma nak kabo..tido mu dok la seindah dulu lg...heh..heh...adiah aku wi doh...moga suka dgn adiah yg tak seberapa tu...

Friday, May 8, 2009

Selamat Hari Ibu

Selamat Hari ibu, kepada semua ibu2...Esp untuk mama, mak, k.ngah & ati...
Sempena hari ibu ni..bacala..kisah ni...
Harga sebuah kereta dan ANAK...
ingatlah.... .marah mcm mana sekalipun, jgnlah bertindakketerlaluan. .........
Sepasang suami isteri - seperti pasangan lain di kota-kota besar - meninggalkan anak-anak diasuh pembantu rumah semasa keluar bekerja.
Anak tunggal pasangan ini, perempuan berusia tiga setengah tahun..
Bersendirian di rumah dia kerap dibiarkan pembantunya yang sibuk bekerja bermain diluar, tetapi pintu pagar tetap dikunci. Bermainlahdia sama ada berbuai-buai di atas buaian yang dibeli bapanya, ataupunmemetik bunga raya, bunga kertas dan lain-lain di laman rumahnya.
Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya.
Ya... kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas.Apa lagi kanak-kanak ini pun melakarlah melahirkan kreativitinya.
Hari itu bapa dan ibunya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam. Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedarisi pembantu rumah.
Pulang petang itu, terkejut badaklah pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran, berbatik-batik. Sibapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, "Siapa punya kerja ni?"
Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya.
Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan "Tak tahu... !" "Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?" herdik si isteri lagi.
Si anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata "Ita buat ayahhh.... cantik kan !" katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu.
Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya di depannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan.
Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan. Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa. Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya.. Selepas si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu, pembantu rumah menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik.
Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar. Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air. Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah.
Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anak bengkak.... Pembantu rumah mengadu. "Sapukan minyak gamat tu!" balas tuannya, bapa sianak. Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajaranaknya.
Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementarasi ibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah. "Ita demam..... " jawap pembantunya ringkas. "Bagi minum panadol tu," balas si ibu.. Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya.
Apabila dilihat anaknya Ita dalam pelukan pembantu rumah, diamenutup semula pintu. Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas. "Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap" kata majikannya itu. Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius.
Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu... "Tiada pilihan.." katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana gangren yang terjadi sudah terlalu teruk. "Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku ke bawah" kata doktor.
Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa diri tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan. Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.
Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakan habis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga melihat kedua-dua tangannya berbalut putih. Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah. Dia mengerutkan dahi melihat mereka semuamenangis..
Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata.. "Abah.. Mama... Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama." katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa. "Ita juga sayang Kak Narti.." katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria. "Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi," katanya bertalu-talu.
Bagaikan gugur jantung siibu mendengar kata-kata anaknya. Meraung dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiadamanusia dapat menahannya. ANTARA ANAK DAN KERETA…YANG MANA LEBIH BEHARGA…
sedihkan...jangan terjadi kat org gini...sian danish...yela bila amarah tu mengusai..kita lupa siapa kita..nauzubillah...

Thursday, May 7, 2009

Resepi lagi

lagi resepi yang diceduk dari fp kak rinn http://rinnchan.fotopages.com/





STIR FRIED SHITAKE & ASPARAGUS

Bahan-bahan:
Semangkuk shitake,
dihiris secekak asparagus,
dipotong 2 inci panjang
3 biji bawang putih,
diketuk 1/2 camca teh lada putih
1 camca teh lada hitam kasar
3 sudu besar sos tiram
1 sudu besar kicap cair
Secubit garam
Sedikit minyak zaitun utk menumis (Minyak masak biasa pun ok...)
*Minyak bijan

Cara-cara :
1. Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih. Masukkan lada putih, kacau seketika. Masukkan hirisan shitake dan goreng hingga agak layu.
2. Masukkan sos tiram dan kicap cair. Kacau sebentar dan masukkan asparagus. Tumis sekadar asparagus layu, terus taburkan lada hitam kasar dan garam. Kacau rata. Kalau suka boleh masukkan beberapa titis minyak bijan. Siap utk dihidangkan.

Resepi jeee...

Kali ni nak share resepi, saya tak pernah buat lg, tapi saje nak share resepi, bukan apa...tau je la tgh duk jalan2 jumpa resepi..kalau tak di copy..nanti tak tau pulak kat mana resepi ni, saya jumpa kat FP kak rinn http://rinnchan.fotopages.com/ (saya suka tgk fp dia..) tq kak...



gambar pun dr kak rinn

ROTI KENTANG (POTATO BREAD)

Sumber : Onigiri@meresipi.com

Bahan-bahan:
300gm tepung berprotein tinggi
2 tsp yis segera
3/4 tbs susu tepung
3/4 garam halus
50gm-70gm gula castor
60gm kentang lecek
1/2 biji telur (1/2 lagi boleh diguna untuk menyapu roti )
135ml air sejuk dari petiais
30gm mentega


Cara-cara:
1. Masukkan semua bahan kering ke dalam mangkuk pengadun. Putar sebentar. Masukkan telur dan kentang lecek. Teruskan memutar sambil menuang air sedikit demi sedikit. Putar selama 20min dengan kelajuan sederhana.
2. Masukkan mentega dan putar lagi selama 10min sehingga doh menjadi elastik.
3. Bulatkan doh dan perap sehingga doh kembang 2 kali ganda selama 1jam. Tumbuk untuk membuang udara terperangkap.
4. Bulat-bulatkan menjadi 16 biji bebola yang sama saiz. Susun ke dalam loyang 7"x7" yang telah disapu mentega. Biarkan ia naik selama 45min lagi.
5. Gliskan permukaan roti dengan telur dan paipkan kastad seperti dalam gambar.
6. Bakar pada suhu 180 darj cel selama 20min atau sehingga masak. Sekiranya permukaan roti sudah keperangan sebelum 20min, tutup suis oven tapi biarkan roti di dalam oven sehingga cukup 20min.
* Kalau tak menggunakan mixer atau bread machine, boleh juga menguli sendiri dengan tangan ya....


CUSTARD CREAM

Bahan-bahan:
1 tbs tepung gandum
1 tbs tepung custard atau tepung jagung
4 tbs gula castor/gula pasir
1 cup susu segar (250ml)
1 biji telur (gred A) atau 2 biji kuning telur
Secubit garam halus
1 tbs mentega

Cara-cara:
1. Bancuh tepung, gula dan garam dengan menuang susu sedikit demi sedikit. Teruskan membancuh supaya tidak berketul.
2. Masukkan telur dan kacau sebati.
3. Masak di atas api sederhana sehingga likat. Sentiasa kacau supaya tidak berketul. Apabila sudah likat. angkat dari api dan masukkan mentega. Kacau rata dan sejukkan seketika sebelum dimasukkan ke dalam piping bag.

Wednesday, May 6, 2009

Panasnya....

Sekarang cuaca panas betul...tak tahan rsnya..melekit je badan..kalau tido malam, mesti tak lena...kipas pun tak leh lawanla dgn kepanasan ni...dulu kalau panas gini, makna nak hujan..tapi skang...mmg ginilaa..hujan pun sejuk kejap je...kat opis pun..ekon takla sejuk sgt..samada diaorg kecik kan..atau sebab kat luar panas..ekon pun tak rasa...nak bising2 nanti dia org sejukkan ekon..tak tahan pulak...tula manusia kan..byk komplen...pg td, saje je ckp dgn hubby...

org: bang..petang nanti kita g kedai cari ekon ekk??
hubby : ada duit ke??
org: tak de..heh..heh...

saje je...sejuk kan perasaan..pk kalau psg..takkan nak tengok je..kan..mesti nak pasang..mestila..melambung2 bil letrik..sanggup ke??? he..he..kena pk budget..semua kena pk kan???Actually..dr masuk rumah tu hubby ada ty nak psg ekon ke?? Orang yg berkeras tak nak psg ekon, sebab kat opis dah tentu ekon..dlm kete ekon...kalau kat rumah pun ekon...lu pk sendirilakan (bak kata nabil)..tapi bila panas2 sgt mcm ni..kena put in budget ni...kadang2 kesian tgk danish tido..pun tak lena..dah la dia tu kuat berpeluh...mulala pagi2 esok kalau kejutkan dia mak aii...susahnya...sampai meraung2la..stress gak kdg2..yela abis semua jiran2 ty..nape danish nangis..agaknya dia org pk danish ni kena dera agaknya...dah tak tau nak buat mcmana lg...kalau ari cuti jela..dia bgn tak menangis...nak suh dia tido awal..dgn kita sekalila kena tido awal...kalau kejut dia pagi2 ni..

org :danish bgn la..jom mandi..
danish :anak andi..umah oyang..(tak nak mandi..nak duk rumah sorg)
org: nak duk rumah sorg??sape nak buat susu??sape nak basuh kencing danish???jomla mandi...tgk upin ipin nak..
danish: anak mmpin...
org: maeman (ultraman)
danish: anak maeman

last2 angkat je masuk bilik air..mula la..dia mengamuk...tensen pg2 gini...bila dah siap mandi..ok je dia..umpan upin ipin ke...channel 611 ke..atau maeman ke..dia duk diam la..apa2 la danish...

Tuesday, May 5, 2009

Happy Birthday Ayah Chik

Arini b'day Idrus aka a.chik...yang ke berapa yek???biarla rahsia...heh..heh...So happy birtday dari kami sekeluarga, moga dengan kehadiran Nur Damia Alisya bertambah kebahagiaan dan rezeki...bila kami balik trg boleh belanja makan celup tepung..hah..hah...bila kita org nak balik ni....tu belum tau lgla...



Damia masa 2 hari


Damia 4 hari



Damia 9 hari



Damia 9 hari


Damia 10 hari



Danish dah dapat adik...danish not bongsu anymore in the family...TQ to teknologi..yela kalau ntah bila dpt tgk rupa Damia...Nur Damia Alisya (Cahaya kebijaksanaan yang dilindungi Allah)konon simpan nama tu untuk adik danish..siapa cepat dia dapatla kan...dah lambat sgt..he..he..



Abang Danish....

Monday, May 4, 2009

My first entry...


Dah lama teringin nak ada blog sendiri....ada ke yg nak baca??Ceh...ko famous ke..nak ada org baca bagai...at least..blog ni jd medium untuk saya meluahkan -menceritakan segala2nya tentang hidup saya...


Saya pilih bulan 5 sebab saya dilahirkan pada bulan 5, saya dinikahkan pun pada bulan 5,so blog ni pun di mulakan pada bulan 5....moga sukses..sukses..he..he...


Ni gambar my heart....Danish Amsyar