Friday, May 15, 2009

Cuci...

Mak aaii..kena tag pulak dgn yana...kalau agak2 soalan yg membunuh kepala hotak..tak de la..org nak buat..tapi ni soalan yang boleh la..lagipun..dah tak larat nak pk apa cite org nak update blog..heh..heh..agak2 org jawab soalan ni, ada tak yg dtg umah org tahan2 kencing... tapi org pun tak leh toilet kotor2 ni....pendek kata (siapa pendek ni ekk) toilet melambang kan tuan rumah...betul ke...

1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?
jap nak pk...nak jawapan tipu ikhlas ke...he..he..bilik air rumah org ada 2, satu kat luar..yg ni toilet asal..pastu masa tambah dapur ritu, buat lg satu bilik air...tp org + family + sape2 yg dtg rumah suka guna bilik air yg baru ni (ke org yg suh tetamu guna bilik air baru ni???)...bilik air lama tu..kalau ada org nak dtg brla org basuh beria(sebab tu org pesan kalau nak dtg rumah sila bgtau..kut tak de benda nak hidang sebenarnya sempatla org basuh toilet..gila keji) ehh soalan apa tadi..he..he.. basuh+sental yg beria baru 2 mgu lepas, tapi org tak leh tgk toilet kotor (sebab tu org masuk bilik air tu..elak pakai spek or lens)..org geli...so memang setiap kali ms termenung tu...sempatla menilik..kat mana yg perlu disental...org akan memberus setiap ms..he..he..

2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?
org ikut sempat je...kalau rasa nak senang keje, org curah je clorox..ha..ha..toilet bowl org pakai harpic yg putih tu..yg tu bagus..tak yah ko sental2 sgt..yg harpic hitam tu..konon je bagus..tapi hampeh sebenarnya..kena menyental gak...kalau lantai or dinding..mcm org ckp ikut sempat tp yg 2 mgu lepas tu org guna sabun serbuk je..pastu org bersila..start la menyental...pastu kena make sure org pakai spek la..nak tgk kat mana lg yg t'tgl..he..he..

3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
mcmnila..senang jawab yg ikhlas.la..kan..selagi kaki sedap memijak..selagi tu la lantai tak di mop...tapi tau jela..rumah ada budak kecik..agak2 brp kali sari ko mop lantai...lu pkla sendiri...

4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
kebiasaan masih berada didalam kete....selalunya..sampai dah malam..biasala.. banyak nyinggah jumpa pak cik sedara TESCO, JUSCO ikutla..kat mana pak cik sedara ni ada..ha..ha..tapi lately..sejak..eko no money ni..heh..heh..sampai rumah (kdg2 je awal), kalau nak masak..keluar lauk dulu..skang ni kan musim panas.. so kena make sure b4 mandi tu,kalau nak masak..masak dulu or iron baju dulu..dah mandi solat duduk senyap2 bawah kipas...boleyy...

5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?
apa ekk..kalau tak de danish dah tentu maggi..tp danish ada...biasa dah siap makan kat luar atau beli tapau..kalau dah bosan mkn luar..kdg2 buat bubur nasi mkn dgn telur mata buh kicap..perghh sedap..atau buat mee sup..je..

6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI
untuk org..org minum air masak je..hubby..milo ke kopi old town tu..atau minum je air masak...

7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?
solat isya' dulu, bagi danish pakai pampers dulu, buat susu untuk dia..ajak dia tido sekali..tutup tv semua lampu..kunci semua pintu...skang kena tido awal..kul 10 dah kena masuk tido..sebab tak nak esok dia ngamuk2 tak cukup tido..so far so good..sebelum ni org tensen sesgt kalau kejut dia..dia duk ngamuk2...so dgn org sekali kena tido awal..anak cukup tido..ibu terlebih tido...ha..ha...

8) HARUS JAWAB TAG....
org nak tag sape ekk...sape2 yg nak jawab tagla..boleh tak org nak tag org2 ni...sebab org rs dia org mesti jawab kelaka2..mesti pecah perut...tak paksa ok...

1) ceera
2) Filla
3) sepet
4) VP
5) jujue

4 comments:

Ceera said...

huhu

insy akan dijawab..

viruspadu said...

aiseimen

kena tugasan nih

ok2 akan ku cubak yer

mamarempit said...

salam ziarah....

JuJue said...

puan mannira, saya sudah pong menjawab tag saudari.

dah macam tulis surat rasmi plak!

* huishhh lari allignment mata ni ahh tengok word verification nih. 'lesesses'