Friday, June 12, 2009

Accident...

Ari sabtu aritu org balik kg..kg hubby kat bentong..org mmg dah ambik cuti ari isnin..cuma depends hubby je nak balik atau tak..org tak kisah.. balik kg sape pun.. kalau nak blk trg, kena siap byk modal.. so simpan jela modal tu untuk balik raya..ye tak..lg pun dah tak lama dah lg 3 bulan je.. memula hubby kata tak balik..so org pun siap plan dah nak bersihkan rumah..yela cuti lama.. sempat sapu sikit2 je.. pastu org dah kuar lauk nak msk lunch, hubby balik ajak balik kg.. org ok je.. cuma frust gakla..yela.. angin rajin tgh ada.. so terbengkalai lg projek.. so org simpan balik lauk..siap packing2.. jom balik.. on the way tu tetiba.. brek tak makan ms nak berenti traffic light, makanya tersondolla kete myvi kat depan, org rs mcm tak de apa2, org tak turun.. kalau org turun nanti danish pun sibuk gak nak turun..so biar hubby je yg settle. Hubby kata teruk gak kete kita org..org tgk kete depan tu calar je sikit, boot dia boleh buka..tapi bonet kete org tak leh buka langsung.. so sampai kg, hubby godek2, bolehla buka bonet tu..
esoknya, adik ipar ajak g pekan triang, hubby dah ikat bonet tu dgn dawai, agar tak terbuka.. masa on the way balik, tetiba..prang.. bonet kete terangkat & org masa tu tgh berangan apa ntah..ha..ha.. (sebab danish pun duk belakang dgn achik dia) mmg tak perasan pun selisih dgn lori laju.. dawai tu putus sebab tu bonet tu terangkat... adus.. masih lg nasib baik.. sebab cermin tu original so tak dela dia pecah terus.. ada mamat honda yg tolong dan nasib baik jugak dia bawa dawai yg boleh ikatkan bonet tu ketat2.. continue our journey..bawa slow je..semua diam..danish pun.. ntahla..apa perasaan masa tu..tak dpt nak gambarkan..terkejut pun ya... ya la..byk yg nasib baik...
  • nasib baik hubby tak bawa laju masa tu.. (yg mana dia tak pernah la nak bawa slow2 b4 ni)
  • nasib baik danish masa kedua2 kejadian dia duk belakang, knowing him yg suka je duk kat depan tenggek atas peha org..
  • nasib baik mamat honda yg berenti tolong tu bawa dawai, yg boleh ikat bonet kete..kalau tak, guane gaya nak balik.. nak ikat dgn apa2...

yela.. semua kerja Allah kan..Kalau dia nak benda tu berlaku sekejap je.. Alhamdulillah.. hubby org pun dah tuka cermin tu..okla dpt RM270.00 kat semenyih, hubby kata cermin mitsubshi lanser, janji 2 layer, belum kesempatan nak ketuk body je..

okla lupala pasal accident tu, masa balik ritu, dapatla berkumpul dgn cousin danish yg kembar tahun dgn danish.. tapi danish la yg plg besar dan tinggi dan paling ganas.. risau org.. dia tak kira..agak tak puas ati je..buk org tu dia tumbuk.. cepat betul la tgn dia... pastu dia la yg nak konker semua menan.. adus..

addin, farid & danish

semua dgn baju tido...


danish tgh explore pasir plak...

habis sudu wan...
org biar je dia explore.. yela duk kl, asyik duk dlm rumah je..biarla dia aktif sikit... duk kg..dia pandai buat hal dia.. tapi kalau kat rumah CP, asyik ngekor bontot org je.. rimas gak..



1 comment:

arnirina said...

eksiden la pulak..