Friday, June 5, 2009

Si pelat danish...

Rajin kan anak teruna aii...gini la danish kalau org sibuk duk melipat bukitan kain dia pun sibuk la nak nolong...dia lipat tp cara diala..bantaila danish.. pastu tgkla..keadaan rumah yang amat bersepah kemas sekali ... agaknya seni bg dia.. sebab dia pantang tgk rumah tu bersih ada je benda yg dia nak buat...tak pernahla rumah tu bersih cantik dlm masa sejam.. dia boleh buat kusyen mahal murah org mcm moto dia.. siap cakap bu empit bu (bu rempit bu) ...geram je rs.. sekeh2 gak pale budak ni... yang!!! skang tak dpgl mat rempit lg tau samseng jalanan plak.. ha ha mcmana nak nyebutnya..ha..ha..(nanti kalau org berjaya snap ms dia tgh merempit tu..org buat n3 ya..selalu tak berjaya)

Danish memang dikategori pelat.. kalau dia bercakap..jenuh otak org bekerja keras nak memahami apa yg dia ckp..kerut2 la dahi org nak cuba faham apa yg dia ckp.. memang la danish menguji IQ org..(bagus gak, at least gerak gak otak ibu ko ni kan) nasib la org ni bijak jugak..bolehla jugak interpret apa yg dia nak...walau lambat gila..ha..ha..bijak ke gitu...


Aritu org marah dia..totaly tak ingat org marah psl apa...


Org: danish JANGANla buat gitu...

Danish : anan ido adi.. (jangan tido lagi) siap dgn gaya sekali

boley ke dia ckp gitu..lambat jugak org nak tangkap apa dia ckp dah faham br org gelak guling2..lepas dr tu kalau dia dgr je org ckp JANGAN..ayat sambungan dia mesti anan ido agi.. nasib la..dia tak cakap anan ebel bu...ha..ha..ada yg makan penamparla..kan..

Danish ni , alhamdulillah setiap apa org nak suh dia stop BF ke pampers ke..senang sgt..just bgtau je..then dia akan stop..ingat lg dulu..org mmg sakit bila dia BF, bukan takat sakit siap luka2 & menanah..ntah la mana silapnya...so bila dia 1 thn 7 bulan mmg org dah tak tahan sgt dah..Dr pun dah byk kali advise suh stop..so org bgtau dia..senang je dia berenti...same goes dgn pampers..org punya pk la jln mcmana nak nak stop pampers danish..berbulan2 org duk pk... last2..aritu ari jumaat, org terpk danish dah 17kg pampers size xl dia dah tak leh pakai dah...so g la usha2 pampers xxl, tau je la pampers size ni..tak byk brand...sekali tgk..harga..mak aii..dah jd sekeping rm1 X 5@ 6..pengsan org...


Esok pg, mandikan dia , pakai baju org bagitau dia..

org:danish, tak yah pakai pampers tau, nak kencing bgtau ibu tau

danish: otey..(mcm ya je dia pandai sebut ok..ye ke..lebih kurangla)

banyak kali la org ingatkan dia..masa mula2 kena kuatkan semangat..kena paksa..kena tanya sekerap yg mungkin...alhamdulillah...berjaya jugak.. walaupun bl org marah dia sampai terkencing2..masa ni hanginla..kan kita dah penat..tp pk..baru sari..he..he..hari kedua pun ok..alamak hari ke3..org dah keje..takkan nak suh pakai balik pampers g rumah nenek then tgu pulak next weekend..tak leh jd ni..org pun sms babysitter..alhamdulillah..nenek dia ckp boleh la try..danish pun mcm dah rimas pakai pampers.. so mission complete..even g jalan pun dia tak pakai pampers..memang terasa penjimatannya..ha..ha.. gila duit betul ibu danish ni kan.. pk2 lawak plak kan..nak pecah kepala pk mcmana jlnnya..sekali inform je dia..dia pun faham..mudah kan.. dan skang..org sibuk duk cari spender untuk dia.. setiap kali org pakaikan spender mesti org igtkan..

org: danish nak kencing bgtau tau..ni bukan pampers ni spender.. (org takut dia confuse dgn pants pampers dia)

danish: ha.. (mcm faham je kan..)

pg td..org pakaikan dia spender..dia nampak je spender...

danish: anan encing alam ni..ni utan ampers..ni ender...

org: ha..ha pandai pun danish...

belum sempat org remind dia..dia dah remind diri dia sendiri...lawak kan.. tula danish budak bulat yang amat manja.. danish pelat pun keturunan..sape lg..orgla..ha..ha..rs 5 tahun org dah ok.. harap danish pun mcm tu..


video



Sayang ibu..luv u forever my darling




No comments: