Tuesday, June 2, 2009

Sian Danish...

Cite ni masa balik dr PD aritu...dlm kete danish diam je...agaknya dia rs nak demam kut..dia mcm tak larat je..dgn selsema..batuk...kahak dia byk..dia duk tido kat seat belakang (so heaven for org..sebab tak yah nak riba2 dia, danish ni mmg tak mo duk belakang la..kat sempit tu jugak dia nak himpit2...) so dr Bagan Lalang tu terus balik CP, g klinik kita.... rsnya Dr Locum jrg jumpa Dr ni..org suka jumpa Dr Salmi tapi dia tak de..so bantai je la.. Dr dgr dia banyak kahak..

Dr: dia ada lelah/asthma ke???
Org: dia tak de lelah tapi selalu Dr advise suh ambik neb sebab kahak dia terlampau byk sgt (dlm ati, ko Dr ko ty aku laks kan..sape yg Dr ni)
Dr: ok ambik neb la ya..

sejak dulu lg mmg gitula.. tapi dulu ms kecik2 tak leh handle sorg2 mmg akan suruh hubby msk skali..sebab danish akan duk diam2 meronta2...pernah sekali masa kat HUKM emergency..org ni lurus bendul sikit (in some part la) dah kat pintu tu tulis..sorg sahaja dgn pesakit.. so org msk sorg2 tanpa suh hubby ikut...(org anak sulung, org dah biasa buat keje sendiri tanpa bergantung pada org lain, sebab tu apa2 org akan buat sendiri..kadang2 org pk..kalau org mati mesti hubby tak tau buat tu buat ni..terbalikkan???selalu nye org pompuan ni bergantung sgt kat laki dia kan..ntahla dah dilahirkan mcm ni..dulu papa org mmg tempat sedara/kwn/jiran2 minta tolong untuk msk sekolah asrama ke..kolej ke..dah mcm wakil rakyat plak papa org ni..betul!!!tapi bila anak dia sendiri..org yg usaha sendiri.. sebab tu mama org tak kisah org duk jauh dr dia..tapi adik yg lain even yg bongsu laki dia cukup risau..sebab tu org je yg sesat sampai ke kl..yg lain semua ada kat trg)
dah melalut plak cite pasal lain kan..ok continue...Dr cek 2-3 kali..dia suh danish ambik neb..dan beberapa kali gak la dia ckp..bukan sebab asthma, tapi kahak dia luar biasa..dia cek 2-3 kali sebab dia nak pastikan...memula dia nak suh danish admited..tapi nasib dia cek skali lg...so bawa danish g neb..memula ok...dlm 2 min dia mula meronta2..rsnya lg byk dia tak sedut neb tu...rsnya satu spital tu dgr dia nangis...tp skang..danish big boy..dia boleh buat sendiri..sambil org snap2 gambar dia... tu la kata perubahan masa...







Alhamdulillah..lepas buat tu danish dah sihat, siap boleh temankan ibu g manja kan badan lagi ngurut... makan ubat sekali je..terus dah ok...

video

1 comment:

nydia-mama akif said...

hai..salam
sama la anak kite,my son pun buat neb bagai nak terkeluar anak tekak dia meraung....hehe