Monday, June 15, 2009

Bandar Tasik Putri

Selama ni pernah dgr nama BTP ni, tapi tak tau location sebenarnya kat mana.. ari sabtu aritu ada kenduri kawen cousin, org tak dpt kad, pak cik org sms je.. pagi2 tu org ty hubby;

org: abg tau ke kat mana BTP ni?
Hubby: kat bukit beruntong la..
org: ye ke...
hubby: abg pernah anta orgla kat sana..
org: org tgk dlm goggle maps..dia ckp dekat dgn batu arang

so org konfidenla hubby tau.. padahal org dah cek google maps 2-3 weeks b4, tapi org tak ingat plak nak bawa balik, lgpun org masih tak nampak lg location tu kat mana, rawang ni org tak familiar sgt, ms exit rawang batang berjuntai, hubby call kwn dia.. rupanya lebih kurang gak, tak tau tapi cam konfiden je kan suh ikut exit bukit beruntong.. so teruskan cari exit bukit beruntong..rupanya tak beruntong (yela kena bayar tol Rm5++)..org call pak cik org tanya..dia pun bgtau..ha..ha.. rupanya jalan nak g rumah lama dia..so keluar balik ke pekan rawang mak aii.. kita org dr CP kul 12, sampai rumah pengantin kul 3.30..memang lapa gilala.. nasib org tak ramai dah..so apalg, tak padang kiri kanan, danish siap menambah.. wat malu ibu je danish ni..
Sebelum g kenduri tu org singgah Jusco belakang rumah org, Jusco Cheras Selatan dulu, cari hadiah dulu.. dah settle terus gerak, tak lama tu dansih tertido kat seat belakang, kat hentian Rawang, org berenti sebab org dah tak tahan dah menahan.. bila org keluar rupanya danish terjaga nak ikut org.. org masuk kete tgk, air mata berjurai2... terusla mood dia tak elok...dia diam je... macam maimai pun ya.. bila dah ok, keje duk bergaduh dgn abah dia pulak.. isshhh bingit tul...
Ramai la jumpa sedara mara kan.. masa kenduri ni la nak kenal sedara pun.. tak ambik gambar pun, yela dah sampai lambat tangan pun dah ketar2, terus capai pinggan buh nasi jela.. lepak2 kejap..terus balik, nak balik pun sesat barat, yela masa dtg tu okla ada petunjuk arah, balik ikut suka ko la..kan.. ntahla kalau nak dtg sekali lg org tak rasa org boleh jumpa.. he..he..
tgkla danish duk bergaduh dgn abah dia..
hubby : ayam den lopeh...
danish : ayam kokkok...
bila dia tgk balik video ni, dia gelak plak...
video


No comments: